Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

Hengesbach

Hengesbach

Hengesbach

Hengesbach Prozessmesstechnik


Roestvaststalen hygienische druk, temperatuur flow, geleidbaarheid en niveausensoren. o.a. geschikt voor levensmiddelen- en papierindustrie.

Hengesbach ontwikkelt, produceert en verkoopt al meer dan 50 jaar innovatieve meettechnologie voor toepassingen in productieprocessen waarbij functionaliteit, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de procesmeettechniek voorop staat, zelfs onder extreme bedrijfsomstandigheden.

Als middelgroot familiebedrijf met een lange traditie weten ze dat succes en langdurige bedrijfszekerheid het resultaat zijn van een blijvende en compromisloze waardering van alle betrokkenen bij het hele creatieproces.

Hengesbach ontwikkelt en produceert meetinstrumenten met een duidelijke focus op de wereldwijde voedsel-, drank- en zuivelindustrie. Met name hier is het voldoen aan hoge hygiënische eisen onontbeerlijk voor de productie van veilige producten.

Voorraad
Categorieën
Filter
Pagina 1 van 6 (123 resultaten)
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Weergave:
Sorteren:
Weergave:
Sorteren:
Pagina 1 van 6 (123 resultaten)
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Filter

Hengesbach

Onze belangrijkste productkenmerken zijn nauwkeurige en betrouwbare meetresultaten en veilige ontwerpen, die als concepten voor apparaten met toegevoegde waarde bijdragen aan uw economische en technologische voorsprong. De technische en applicatie-expertise van ervaren specialisten wordt gecombineerd met flexibiliteit, service en onvoorwaardelijke klantgerichtheid.


Voeding, geneesmiddelen, biotechnologie


De voedingsindustrie, de farmaceutische industrie en de biotechnologie stellen deels dezelfde eisen aan de sensoren. Internationale richtlijnen en voorschriften vereisen een steeds betrouwbaardere procescontrole en een hoge en constante productkwaliteit. "Hygiënisch ontwerp", d.w.z. het reinigingsgerichte ontwerp van productie-installaties en machines, is nu vastgelegd in de EU-machinerichtlijn (2006/42/EG).


Het Hengesbach assortiment is ontworpen volgens de criteria van hygiënisch design. Afhankelijk van de oriëntatie voldoet het aan de verschillende meettaken, bijvoorbeeld bij de productie van ijs en yoghurt, fruitverwerking of bierproductie. Dit wordt gedocumenteerd door EHEDG-certificaten, FDA-goedkeuringscertificaten en materiaalcertificaten volgens EN 10 204.


Belangrijke kenmerken van Hengesbach producten: • Zeer goede oppervlaktekwaliteiten, Ra < 0,8 µm of beter (elektrolytisch gepolijst) in roestvaststaal 1.4404 of 1.4435

 • Afdichtingen van elastomeren, coatings en andere door de FDA goedgekeurde kunststoffen

 • Absoluut front-flush procesverbindingen, CIP- en SIP-compatibel.

 • Ongevoelig voor druk- en temperatuurschommelingen in de sensortechnologie

 • Hygiënisch ontwerp van onderdelen buiten het proces, bijv. gladde oppervlakken voor een residu-vrije reiniging van de buitenzijde

 • Hoge dichtheid van de veldbehuizingen voor weerstand tegen stoom- en schuimreiniging en condensaat tot IP 69K en trillingsbestendigheid.


Producten:


Analyse techniek:


Voedsel, farmaceutica, water en afvalwater, papier en energie.... Meetsystemen voor de procesanalyse van industriële vloeistoffen worden gebruikt in alle gebieden van de procestechnische industrie. Met het Hengesbach productassortiment voor analyse kunnen sensorische parameters zoals pH-waarde en geleidbaarheid worden bepaald. De optische meetsystemen worden gebruikt om troebelheid, kleur, chloorgehalte, nitraatgehalte en andere chemische bestanddelen van vloeistoffen te bepalen. Op basis van procestechnische expertise en toepassingskennis wordt het profiel van de instrumentatie bepaald door procesaansluitingen en aan de eisen aangepaste ontwerpen.


Evaluatie:


Voor een optimale integratie en verwerking van de meetwaarden aan de systeemzijde ondersteunen wij u zowel met beproefde hardwareproducten als met individuele automatiseringsoplossingen die voldoen aan de branchespecifieke eisen met betrekking tot rendabiliteit en transparante procesintegratie.


Drukmeting:


Hengesbach biedt een breed scala aan mechanische instrumenten en elektronische druk- en drukverschiltransmitters gebaseerd op moderne sensortechnologie en specifieke membraanafdichtingen met bijbehorende accessoires voor toepassingsgerichte oplossingen in de drukmeettechnologie.


Flowmeting:


Voor de debietmeting van vloeistoffen, gas en stoom zijn moderne instrumentatiemethoden beschikbaar, zoals elektromagnetische debietmeters en Coriolis-massastroommeters, die voor specifieke toepassingen zijn ontworpen. Andere meetprincipes, zoals debietmetingen met gassen bij hoge temperaturen door middel van dynamische druksondes of nozzles, zijn ook beschikbaar.


Niveaumeting:


Hengesbach lost taken op het gebied van niveaumeting van vaste stoffen en vloeistoffen in bulk op met krachtige instrumenten voor continue meting of niveaudetectie. Deze instrumenten worden gekenmerkt door verschillende meetprincipes en hoogwaardige elektronica en zijn uitgerust met toepassingsspecifieke behuizingen en bijbehorende procesaansluitingen. 


Technologie voor temperatuurmeting:


Hengesbach biedt een uitgebreid assortiment aan instrumenten voor temperatuurmeting. Naast mechanische thermometers leveren wij ook weerstandsthermometers (Pt100-sensoren, thermokoppels, enz.) en temperatuursensoren met verschillende elektronische interfaces, geoptimaliseerd voor specifieke industrieën.

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

[email protected]

Neem contact op!

[email protected]

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen