Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

Instrumentatie

Instrumentatie

Procesinstrumentatie

Procesinstrumentatie is een integraal onderdeel van de procesindustrie omdat het real-time meting en controle van procesvariabelen zoals niveaus, flow, druk, temperatuur, pH, Redox en geleidbaarheid mogelijk maakt. Met de juiste instrumentatie kunnen procesinstallaties effectief, efficiënt, economisch en veilig werken.

 

Wat is procesinstrumentatie

In de procesindustrie wordt instrumentatie gebruikt om de bedrijfsomstandigheden van de installatie te bewaken en te controleren, wat bijdraagt aan de veiligheid, de milieuregelgeving, de kwaliteit en productiviteit, de rendabele werking en de doelstellingen voor een stabiele werking van de installatie.

 

De instrumentatie bestaat uit drie hoofdcomponenten:
  • Een sensor, die ook wel een primair meetelement wordt genoemd, om de vereiste fysische eigenschappen te meten.
  • Een transducer, die het sensorsignaal omzet in een standaardsignaal dat past bij het besturingssysteem, zoals een pneumatisch signaal, een elektrisch signaal (4-20 mA), een digitaal signaal zoals de veldbussen.
  • Een transmitter, die het signaal van de transducer omzet naar standaard uitgangssignalen. Slimme transmitters geven ook informatie over de status van het meetinstrument als geheel.

 

De procesinstrumentatie omvat ook het meest voorkomende regelelement, de regelklep, die bestaat uit een actuator die het uitgangssignaal van het regelsysteem omzet in een signaal dat de klep kan laten reageren, de klepstandsteller voor het aanpassen van de respons en de klep. Slimme klepstandstellers kunnen momenteel nuttige gegevens van en naar het besturingssysteem sturen en ontvangen voor voorspellend onderhoud.

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen