Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

Digitale manometer

Voorraad
Categorieën
Merken
Filter
8 resultaten
Weergave:
Sorteren:
Weergave:
Sorteren:
Filter

Digitale manometer

Digitale manometers

 

In plaats van vloeistoffen te gebruiken, doen digitale manometers hetzelfde werk als analoge manometers, maar gebruiken ze een druktransducer. Een elastisch deel van de transducer van de digitale manometer detecteert drukniveaus en zet deze energie om in een elektronisch signaal, waarbij onmiddellijk een getal wordt geproduceerd op een digitaal display.

 

De digitale manometers bieden een schat aan voordelen ten opzichte van hun traditionele tegenhangers - in tegenstelling tot analoge manometers zijn digitale manometers handheld-apparaten die kunnen worden gebruikt om overal druk te meten en geen genivelleerde oppervlakken verplicht stellen om de druk nauwkeurig te bewaken; digitale manometers kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan computers, waardoor men alle waarnemingen gemakkelijk kan registreren - en daarmee de onlinemarkt heeft veroverd. De elektronische manometer is nauwkeuriger en biedt een hogere resolutie dan oudere versies, en een digitaal display is gemakkelijker af te lezen.

 

Lijst met tips en trucs om de druk nauwkeurig te meten met een digitale manometer

 

Installatie van nieuwe batterijen in de digitale manometer

 

Het is altijd een goede gewoonte om nieuwe batterijen te installeren voordat u drukmetingen uitvoert met behulp van een digitale manometer als u echte metingen wilt krijgen. Soms geven zelfs nieuwe digitale manometers met schijnbaar nieuwe batterijen onjuiste metingen omdat hun batterijen niet aan de norm voldoen.

 

Verplichte nulpuntsaanpassingen van de digitale manometer

 

De herstelschakelaar of de nulschakelknop brengt de weergave terug naar nul, zodat u alle mogelijke fouten en discrepanties op een afstand kunt houden.

 

Meting van statische druk met de digitale manometer

 

Statische druk kan worden gemeten met behulp van een digitale manometer; een positieve druk impliceert meer druk dan die van de atmosfeer en een negatieve druk bevestigt dat de druk lager is dan de atmosferische druk.

Wanneer het meten van statische druk vereist is in situaties waarin de stroming relatief uniform en stabiel is, kunnen inbrengbuizen worden gebruikt.

 

Gebruik van de achtergrondverlichtingsfunctie van de digitale manometer

 

Soms zijn drukmetingen vereist in omgevingen die ofwel slecht verlicht of helemaal donker zijn. Om de aflezingen in dergelijke omstandigheden te kunnen bekijken, zijn sommige digitale manometers uitgerust met de achtergrondverlichtingsfunctie; deze functie verlicht het scherm gedurende twee minuten voordat het automatisch wordt uitgeschakeld om de batterij te sparen. Om de achtergrondverlichtingsfunctie te gebruiken, moet de digitale manometer eerst worden uitgeschakeld, daarna moet de aan / uit-knop een paar seconden lang ingedrukt worden gehouden om de achtergrondverlichting aan te zetten.

 

Gebruik van de geheugenfunctie van de digitale manometer

 

Vaak kan de gebruiker van de digitale manometer de behoefte voelen om meerdere drukmetingen te registreren om deze later te bekijken of om een ??specifiek patroon te observeren. Als antwoord op dit probleem zijn sommige digitale manometers gebouwd met een geheugen waarin meerdere drukregistraties kunnen worden opgeslagen. Er zijn indicatoren op de schermen van de digitale manometers die het aantal opgeslagen drukmetingen weergeven. De meetwaarden worden opgeslagen door naar de geheugenmodus van de manometers te gaan.

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen