Manometer toebehoren


Foto-tabel  Lijst Foto-tabel  Lijst 

Manometer toebehoren

Manometers worden vaak aangeschaft met toebehoren voor het aansluiten en of beveiligen of onderhouden van de manometer / meeteenheid.

Zo heeft Ebora een heel gamma aan manometer ventielen en manometer kranen met en zonder externe meetaansluitingen en in RVS ,Messing en staal. Het manometer ventiel geeft u de mogelijkheid de meting langzaam onder druk te brengen en af te sluiten bij bijvoorbeeld onderhoud.

Manometer syphon

Om uw meting tegen een te hoge temperatuur te beschermen worden vaak syphonpijpen (varkenstaarten) toegepast. Deze zorgt voor een luchtbel in de syphon tussen het medium en de meting. Omdat lucht een goede isolator is zal de temperatuur bij de meting aanmerkelijk lager zijn. De syphon is verkrijgbaar in verschillende vormen, afmetingen, procesaansluitingen en materialen.

Daarnaast hebben we verschillende aansluitdelen voor een eenvoudige montage.

Voor toepassingen waar drukstoten kunnen voorkomen kan men een demper toepassen. Dit is een tussenstuk met een gereduceerde doorlaat waardoor de drukopbouw bij de meeteenheid langzamer opbouwt. Dit kan veel schade voorkomen aan de meting.