Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

Geleidbaarheid sensoren

Geleidbaarheid sensoren
Geleidbaarheid sensoren
Voorraad
Categorieën
Merken
Filter
16 resultaten
Weergave:
Sorteren:
Weergave:
Sorteren:
Filter

Geleidbaarheid sensoren

Geleidbaarheid sensor

De meting van de specifieke geleidbaarheid in waterige oplossingen wordt steeds belangrijker voor de bepaling van onzuiverheden in water of de concentratiemeting van opgeloste chemicaliën.


Wat is geleidbaarheid?

Geleidbaarheid is de maat voor het vermogen van een oplossing om een elektrische stroom door te geven of te geleiden. De term geleidbaarheid is afgeleid van de wet van Ohm, E=I-R; waarbij spanning (E) het product is van stroom (I) en weerstand (R); weerstand wordt bepaald door spanning/stroom. Wanneer een spanning over een geleider wordt aangesloten, zal er een stroom vloeien, die afhankelijk is van de weerstand van de geleider. Geleidbaarheid wordt eenvoudig gedefinieerd als de reciproque van de weerstand van een oplossing tussen twee elektroden.


Een andere manier is het gebruik van 4-elektrode geleidbaarheidssensoren die gemaakt zijn van corrosiebestendige materialen. Het voordeel van een 4 - Elektrode geleidbaarheidssensor ten opzichte van een inductieve sensor is de schaalcompensatie en de mogelijkheid om lage (minder dan 100 µS/cm) geleidbaarheid te meten (een eigenschap die vooral belangrijk is bij het meten van bijna 100% fluorwaterstofzuur).


Ebora levert zowel conductieve geleidbaarheidssensoren als inductieve geleidbaarheidssensoren.

De inductieve kunststof geleidbaarheidssensor C6.30 met 4..20 mA wordt veel toegepast in luchtwassers en heeft een interne temperatuur compensatie.


De Hengesbach conductieve geleidbaarheidssensor wordt daarin tegen veel toegepast in hygiënische applicaties en vaak toegepast om te bekijken of de CIP cyclus is beëindigd.

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen