Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

Troebelheid sensoren

Troebelheid sensoren
Troebelheid sensoren
Voorraad
Merken
Filter
2 resultaten
Weergave:
Sorteren:
Weergave:
Sorteren:
Filter

Troebelheid sensoren

Troebelheid sensor

Er bestaan verschillende typen troebeleidsmetingen en sensoren.


De eenvoudige troebelheidsensor die wij in ons standaard programma hebben is een optische sensor voor directe installatie in procesleidingen. De sensor zendt een lichtbundel uit en meet de backscatter veroorzaakt door vaste stoffen en andere deeltjes in het medium. De resulterende verstrooiing van het licht wordt als volgt geregistreerd met een zeer gevoelige infraroodontvanger en verwerkt door een krachtige microprocessor. De uitgang die overeenkomt met de mate van verstrooiing is voorzien in het bereik van 4...20 mA.


Het hierboven beschreven principe laat de troebelheidsensor toe om de exacte verandering in troebelheid te bepalen. Dit is tevens de belangrijkste toepassing voor deze troebelheidsmeting. De troebelheidsensor kan wijzigingen van de hoeveelheid vaste stoffen in een product detecteren.


Typische toepassingen voor troebelheidsensor:

  • Registratie van productwijzigingen (bv. melk-crème-wei)
  • Voortdurend toezicht op bv. melkvetgehalte/kwaliteitscontrole van het melkvetgehalte
  • Monitoring van de besmettingsgraad voor CIP-reiniging
  • Bewaking voor filterdoorbraak
  • Detectie van biergist en troebel vruchtensap....

Bijvoorbeeld het vetgehalte van producten zoals magere melk, magere of volle melk kan worden gecontroleerd om de kwaliteit van het product te bepalen.


De meest voorkomende kalibraties van de troebelheidsensor bevatten datapunten voor water, magere melk, vetarme en volle melk. De signaal voor het hoogste vetgehalte is gestandaardiseerd op 20 mA.


Het selecteren van de juiste troebelheid sensor vraagt veel kennis en ervaring. Wij willen u daarom ook vragen contact op te nemen met ons alvorens een troebelheid sensor aan te schaffen. Ebora gaat dan in overleg met de fabriek welke sensor het meest geschikt is voor uw toepassing.

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen