Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

Festo, Eenvoudige en effectieve beweging | Erik's blog

Festo, Eenvoudige en effectieve beweging | Erik's blog
Geplaatst op 5-3-2021 door Frank Schiere

Festo, Eenvoudige en effectieve beweging

 
Wanneer u een eenvoudige positionerings- of persapplicatie heeft, zijn veel servogestuurde actuatoren overdreven. En de uren die u besteedt aan het ontwerpen, installeren, in bedrijf stellen en het oplossen van problemen met een overmatig ontworpen servosysteem zullen niet goedkoop zijn. Daarom hebben we de Festo Simplified Motion-Serie ontwikkeld om de inspanning die u nodig heeft om een ??elektromechanische actuator in gebruik te nemen, drastisch te verminderen.

Simplified Motion-Serie bestaat uit een brede familie lineaire en roterende actuatoren met geïntegreerde servoaandrijvingen. De drives ondersteunen een eenvoudige configuratie op het apparaat en kunnen eenvoudig worden aangestuurd via digitale I / O of IO-Link.

Met ingebouwde bewegingsprofielen voor positioneer-, pers- en klemopdrachten is de Festo Simplified Motion-Serie een echte plug-and-work-oplossing voor eenvoudige bewegingstaken.

Festo Simplified Motion-Serie

Vereenvoudig, vereenvoudig, vereenvoudig

Simplified Motion-Serie vereenvoudigt drie soorten engineeringwerk die anders tijd en geld zouden kosten met een traditioneel systeem:

Ontwerp. Als je ooit een geheel nieuwe servogestuurde bewegingsas hebt samengesteld, zul je onze online ontwerptool voor sms zeker waarderen. Het leidt u door de juiste maatvoering van een Simplified Motion-Serie-actuator in zes muisklikken - bewegingstype, actuatortype, montagepositie, kracht in eindpositie, slag en laadvermogen. Het duurt ongeveer 30 seconden en u wordt doorverwezen naar onze online winkel om te kopen wat u heeft geconfigureerd.

Configuratie. Simplified Motion-Serie wordt geleverd met basisbewegingsprofielen die direct uit de doos kunnen worden gebruikt. Er is een basistrapeziumprofiel voor bewegingen tussen twee eindpunten met snelheidsregeling, en er is een snelheid- en krachtgestuurd bewegingsprofiel voor perspassing en klemtoepassingen. Je stelt de besturingsparameters rechtstreeks op de sms-drive in via een touchpad of via IO-Link. Voer gewoon in:

  • Verleng de snelheid
  • Snelheid intrekken
  • Kracht van de as voor perstoepassingen
  • Startpositie voor pers- / klemtaken


Installatie en inbedrijfstelling. Een belangrijk aspect van de Festo Simplified Motion-Serie-assen is het installatiegemak. Voor elke as hoeven slechts drie componenten te worden geïnstalleerd: monteer de Simplified Motion-Serie-as op uw machine, installeer de voedingskabel en installeer de besturingskabel. Er is geen extra ruimte nodig in de schakelkast. Simplified Motion-Serie maakt direct verbinding met de voeding en controller met bediening via de gebruiksvriendelijke digitale I / O of de volledig uitgeruste IO-Link - die beide standaard in de omvormer zijn geïntegreerd. Simplified Motion-Serie bevat zelfs feedback over de eindpositie, dus u hoeft niet na te denken over naderingssensoren.

Op festo.com/sms vindt u meer informatie over de Simplified Motion-serie. Of ga direct naar de online sizingtool.

Bron: Festo, Simple And Effective Motion

Tags: Festo

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen