Metalwork


Foto-tabel  Lijst Foto-tabel  Lijst 

Metal Work

Metal Work is een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in de productie van pneumatische componenten voor automatiseringssystemen. Metal Work werd opgericht in 1967 en begon als een kleine werkplaats met push-in fittingen voor persluchtsystemen. Sindsdien heeft het bedrijf geleidelijk zijn structuur en productiebereik uitgebreid om marktleider te worden in pneumatische fittingen voor automatiseringssystemen.

Ze hebben momenteel vijf verschillende productgroepen op de markt:

  1. Aandrijvingen
  2. Kleppen
  3. FRL-units
  4. Fittingen
  5. Handlingcomponenten

Welke allemaal in een catalogus met 1400 pagina's worden weergegeven.


De belangrijkste productielocatie bevindt zich in Concesio, nabij Brescia, met een totaal personeelsbestand van meer dan 400 mensen en nog eens 700 werknemers in het Italiaanse en wereldwijde verkoopnetwerk. Metal Work heeft in 1992 de ISO 9001-kwaliteitscertificering behaald, gevolgd door de milieucertificering volgens ISO 14001 in 2000. Om een ​​arbomanagementsysteem te garanderen, heeft Metal Work in 2007 de Britse norm OHSAS 18001 toegepast, en vervolgens stapte over naar ISO 45001 in 2019. Al deze certificeringen zijn uitgegeven door Dakks-geaccrediteerde Duitse certificatie-instelling DEKRA. Sinds 2016 is Metal Work Elite gecertificeerd, het Borsa Italiana-project dat werd uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Economie en Financiën, Confindustria en ABI, ontworpen om de groei van het MKB te begeleiden en ondersteunen.

Productdistributie en technische assistentie worden verzorgd door 50 dochterondernemingen in Italië en in het buitenland: deze staan ​​dagelijks in contact met de markt en bieden een uitgebreide service voor / na de verkoop. Productkwaliteit en een efficiënte verkooporganisatie zijn de hoekstenen waarop Metal Work zijn reputatie heeft gebaseerd. Deze kwaliteiten stellen het bedrijf in staat om aan alle mogelijke eisen op het gebied van pneumatische automatisering te voldoen.