PZM/VRM 100/101 Druksensor


Deze sensor heeft een EHEDG goedgekeurde hygienische modulaire adaptersysteem naar de meest gangbare procesaansluitingen als: VARIVENT, Melkkoppeling DIN11851/DIN11864, Tri-clamp, DRD flens lassokken, maar ook naar de merk speciefieke adapters van onze collega's: Endress + Hauser, Klay, Vega etc. Door de uitvoering van het systeem zijn klantspecifieke oplossing ook relatief eenvoudig te maken. Programmeerbaar !

Toon alle productspecificaties

PZM 100/101: piëzo-resistieve met gelaste roestvast stalen membraan voor niveau metingen VRM 100/101: keramische druksensor voor procesdrukken en overbelasting gevoelige toepassingen Snelle aanpassing van de "nul" en "bereik", turn-down-tarief 1: 10 Robuuste IP67 RVS behuizing gemakkelijk te reinigen met FDA, EHEDG-certificering Geïntegreerd of extern display en bedieningspaneel "opus" zorgt voor een eenvoudige bediening De digitale druk-en niveau transmitters PIEZOMESS PZM / VARIMESS VRM - Series 100, met hun O-ring afdichtingen, zijn geschikt voor druk-en niveau metingen zonder dode ruimten, alsmede voor viskeuze en kristalliserende media. Ze hebben een modulair inbouw-verbindings concept met verschillende adapters. Een extra temperatuur sensor als een secundair meetelement geeft de temperatuur gemeten op de sensor beschikbaar op de display als aanvullende informatie. De PIEZOMESS PZM / VARIMESS VRM - serie 100 bestaat uit een basisapparaat, dat gecombineerd kan worden met diverse applicatie-specifieke adapters, bijv. lassok, DRD, VARIVENT, DIN 11851, Clamp, Flens DIN, etc. In combinatie met de voordelen van digitale elektronica, bijv. een groot meetbereik en on-site verstelbaarheid, dit concept leidt tot duidelijk minder voorraad en reserveonderdelen en dus tot een kostenreductie. Tijdens gebruik kan de druk in verschillende eenheden worden weergegeven op het lokale display (OPUS), samen met de sensor temperatuur als een secundair proces indicator. Het display en de operationele module is ofwel geïntegreerd in de behuizing of als een externe behuizing met een stekker verbinding. De sensor-specifieke gegevens worden opgeslagen in een referentie-geheugen en worden beschikbaar gesteld aan de microprocessor voor evaluatie doeleinden. Hetzelfde adaptersysteem PZM/VRM is ook toepasbaar voor manometers, de Hengesbach insteekbare flowsensor, Hengesbach geleidbaarheidsensor etc. De druksensoren van de serie PIEZOMESS PZM werken volgens het piëzo-resistieve meetprincipe en zijn gescheiden van het medium door een roestvrij stalen membraan. De druk wordt doorgegeven via een olie-vulling die veilig is voor gebruik met levensmiddelen. Alle onderdelen die in contact komen met het medium zijn gelast. De PIEZOMESS PZM type-serie is speciaal ontworpen voor niveau metingen. De druksensoren van de VARIMESS VRM serie zijn robuust en overbelastbaar beveiligde keramische membranen die werken volgens de capacitieve methode. De druk wordt via een RVS membraan en de kleine-olievulling doorgegeven naar de keramische druksensor. Door de kleine olievulling zijn de sensoren erg temperatuurstabiel. Het systeem heeft een hoge overbelasting capaciteit als gevolg van de speciale vormgeving. Het type serie VARIMESS VRM is bedoeld voor drukmetingen, waar men drukstoten en cavitatie kan verwachten.

Specificaties

Principe Druksensor
Procesaansluiting
Afmeting
Behuizing Roestvaststaal
Meetelement Roestvaststaal
Uitgang Visueel, 4..20 mA
Drukbereik
Manometer diameter
Aansluitpositie
Manometer vulling
Merk Hengesbach
Hygienisch EHEDG
Vraag meer informatie en/of een offerte op van het product

Verwante producten

© 2012-2019 Ebora Process Automation is een handelsmerk van Ebora BV - 't Veld 3 - S, Heteren, Nederland - info@ebora.nl