Easytorque kit


De FIP Easytorque kit is een innovatieve en handige tool, speciaal ontworpen door FIP voor een optimale aanspanning van alle schroefdraad componenten uit het Easyfit assortiment.

Toon alle productspecificaties

De kit is ontwikkeld voor het aandraaien van de wartelmoeren van alle FIP Easyfit afsluiters, het aanspannen van de kogelzittingen bij de VEE en de VXE kogelkraan en de veiligheidsafdichtingdrager bij de SXE terugslagklep. 

Via een eengepaste momentsleutel wordt de afsluiter geïnstalleerd volgens de door FIP geadviseerde fabrieksinstellingen en worden de schroefdelen tot een optimale spanning aangedraaid. Hierdoor worden de spanningen op de kunststof onderdelen tot een minimum herleid, waardoor lekkages worden voorkomen, en de werking van de kogelkraan wordt geoptimaliseerd. Dit resulteert in minder slijtage en bijgevolg in een langere levensduur van de kraan. De Easytorque kit kan ook gebruikt worden voor kogelzittingen van Dual Block® afsluiters (DN10 tot DN50).

 

De kit bestaat uit drie essentiële componenten die een perfecte installatie van alle Easyfit kranen garanderen:

  • 1 momentsleutel te gebruiken met VEE en VXE kogelkranen en SXE kogelterugslagklep van DN10 tot DN50.
  • 6 inserts voor het aandraaien van wartelmoeren.
  • 6 inserts voor aandraaien van inschroefdelen. 


De twee reeksen inzetstukken, één voor diameter van DN10 tot DN50, zijn vervaardigd uit PA50 met vierkante schroefverbinding uit gesinterd staal.


De Easytorque kit wordt geleverd in een handige, compacte koffer.  

 

    VK Dual Block ball seat carrier tightening with Easytorque Kit SX Easyfit union nut and ball seat carrier tightening with Easytorque Kit

Specificaties

Principe
Bediening
Medium
Materiaal
Afmeting
Procesaansluiting
Werkingswijze
Merk FIP
Hygienisch Niet Hygienisch
Vraag meer informatie en/of een offerte op van het product

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

VEE PVC Kogelkraan

VEE PVC Kogelkraan

SXE kogel terugslagklep

SXE kogel terugslagklep

© 2012-2019 Ebora Process Automation is een handelsmerk van Ebora BV - 't Veld 3 - S, Heteren, Nederland - info@ebora.nl