Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

Georg Fischer kunststof vlinderklep 565

Georg Fischer kunststof vlinderklep 565
Geplaatst op 30-4-2021 door Frank Schiere

Georg Fischer Vlinderklep 565

Robuust en lichtgewicht


Kunststof vlinderkleppen hebben al bewezen dat ze op bijna alle manieren beter presteren dan metalen vlinderkleppen, dankzij een hogere weerstand tegen corrosie en een lager gewicht.
Maak kennis met een nieuwe generatie die bovendien metaal verslaat op kosteneffectiviteit.

Georg Fischer Vlinderklep 565

De nieuwe vlinderklep 565 is de beste keuze voor het optimaliseren van leidingsystemen die zijn gebouwd voor watertoepassingen en een breed scala aan andere toepassingen. Deze nieuwe generatie heeft aanzienlijk lagere initiële kosten en bespaart nog meer dankzij het lagere statische gewicht, waardoor er minder energie nodig is voor zowel bediening als transport. Het installeren van de vlinderklep 565
is snel en eenvoudig en dankzij zijn extreem hoge duurzaamheid is hij nagenoeg onderhoudsvrij gedurende zijn lange levensduur.


+ Direct uitwisselbaar
+ 60% lichter
+ Hoge betrouwbaarheid
+ Minder kosten
+ Klaar voor digitalisatie
+ Zwitserse kwaliteit

Georg Fischer kunstof tegen metaal

Vlinderklep 565: Eén-op-één vervanging

De vlinderklep 565 wordt geleverd met dezelfde inbouwlengte als metalen oplossingen. De uitwisseling vereist geen extra werk aan de leidingen of nieuwe ontwerpen. Dit vermindert de inzet van zowel planning als installatie, mede dankzij een lager gewicht.


Vlinderklep 565: 60% lichter

Dankzij het lage gewicht kan één persoon de vlinderklep 565 in slechts enkele minuten zowel tillen als installeren. Dit vergemakkelijkt ook de planning, aangezien het lage gewicht de behoefte aan kostbaar transport en extra personeel aanzienlijk vermindert.

Georg Fischer vlinderklep 565 gewicht versus metaal


 

Vlinderklep 565: Hoge betrouwbaarheid

De vlinderklep 565 is gebouwd om lang mee te gaan. Hoogwaardige thermoplasten beschermen tegen slijtage en corrosie. Dit garandeert een langere levensduur van het systeem, zelfs onder zware omstandigheden. Het resultaat is een verlaging van zowel onderhoudskosten als productiestops.

Vlinderklep 565: Minder kosten

Omdat de initiële kosten vergelijkbaar zijn met die van metalen oplossingen, presteert de vlinderklep 565 op de lange termijn beter dan zijn metalen tegenhangers, door de onderhoudskosten te verlagen dankzij superieure materialen en een doordacht ontwerp.

Vlinderklep 565: Klaar voor digitalisatie

Met zijn standaard interface is de vlinderklep 565 uit te breiden met verschillende modules, zoals de Smart Actuator. Dit maakt automatisering en digitalisering van uw systemen mogelijk, waardoor ze nog efficiënter worden.

Vlinderklep 565: Zwitserse kwaliteit

De vlinderklep 565 wordt geproduceerd door GF Piping Systems in Seewis, Zwitserland. Hier worden al meer dan een halve eeuw hoogwaardige afsluiters geproduceerd. GF combineert technologische innovatie met de hoogste normen voor materiaalkeuze, fabricage en kwaliteitstesten voor veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Hoe kunststof wint van corrosie en zwaartekracht

Meer dan een halve eeuw geleden besloot GF Piping Systems om over te schakelen van metaal naar kunststof. Dit was zowel een revolutionaire als een toekomstgerichte stap, omdat de nadelen van metaal hebben bewezen de voordelen van kunststof te zijn. De vlinderklep 565 is alweer een product van dit innovatieproces en presteert in alle opzichten beter dan zijn metalen tegenhangers

Georg Fischer Vlinderklep 565 onderdelen


 

Technische gegevens

 • Afmeting DN50-300, 2" - 12"
 • Drukklasse DN50-150: PN16 / DN200-250: PN10 / DN300: PN6
 • Materiaal Behuizing: glasvezelversterkt polyamide (PA6-60)
  Klepblad: PVDF met glasvezelversterkt polyamide (PA6-60)
 • Afdichtingsmateriaal EPDM, FKM
 • Asmateriaal RVS, 1.4104 (430 F), ander asmateriaal op aanvraag
 • Installatielengte EN558 rij 20, ISO 5752 rij 20, API 609 tabel 2
 • Flensnormen ISO 7005 PN10/16, EN 1092 PN10/16, DIN 2501 PN10/16, ANSI/ASME B 16.5 klasse 150, BS 1560: 1989 klasse 125/150; BS 4504 PN10/16, JIS B 2220 10K, JIS B 2239 10K
 • Aansluitflens EN ISO 5211
 • Lekkagetest ISO 9393-2, EN 12266 (lekkage maatstaf A), ISO 5208 (maatstaf A)
 • Keuren Verschillende keuren beschikbaar op aanvraag
 • Bedieningsvarianten Handmatig: vergrendelbare handgreep of wormwielkast
  Pneumatisch: FC; FO; DA
  Elektrisch: AC: 100, 230 V, AC/DC: 24 V, Smart Actuator

 

Duurzaam toekomstbestendig

GF Piping Systems maakt doorstroming duurzaam: milieuvoorschriften, waterschaarste en een
toenemende vraag van consumenten en de samenleving naar groenere en duurzamere oplossingen
zijn belangrijke trends die het gedrag van klanten bepalen. De vlinderklep 565 is een grote mijlpaal
in het bouwen aan een duurzamere toekomst.

Lagere productie footprint

De verspilling van energie en hulpbronnen bij de industriële productie wordt verder verminderd door de lange levensduur, dankzij een hogere weerstand tegen corrosie.

Lagere totale kosten

Door het lage gewicht van kunststof zijn er minder energie en middelen nodig voor transport en installatie. Na installatie kunnen de voordelen van het verminderde statische gewicht nog groter worden.

10 ton gewichtsbesparing

Op een cruiseschip kunnen 600 metalen vlinderkleppen worden uitgewisseld, wat 10 ton gewicht bespaart.

 

Hoogwaardig materiaal en een modulair ontwerp

Wanneer iets is gebouwd om lang mee te gaan, is het des te belangrijker dat het flexibel kan worden
aangepast aan veranderende eisen. Voor hoogwaardige kunststof materialen die zijn geoptimaliseerd
voor duurzaamheid, is een modulair ontwerp de perfecte match. De standaard interface zorgt er ook
voor dat de vlinderklep 565 te upgraden blijft tijdens zijn lange levensduur, klaar voor de steeds
veranderende toekomst.

 

Modulaire procesautomatisering

Georg Fischer vlinderklep 565 hand, elektrisch of pneumatisch bediend

Smart Actuator voor meer efficiëntie tijdens het proces

De Smart Actuator maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van digitalisering: dankzij de app heeft u op elk moment toegang om bijvoorbeeld gegevens uit te lezen of instellingen aan te passen. Dit maakt het werk eenvoudiger en efficiënter dan ooit.

Handbediende aandrijving

De wormwielkast met handwiel maakt een betrouwbare, handmatige bediening van de vlinderklep 565 mogelijk. Wormwieloverbrenging zorgt ervoor dat slechts minimale fysieke inspanning vereist is. Van volledig geopend naar gesloten zonder stress, erg nuttig in noodsituaties.

Elektrische aandrijving voor de hoogste betrouwbaarheid

Aangedreven door een elektromotor, zijn elektrische aandrijvingen zeer betrouwbaar en zeer eenvoudig in te stellen en te bedienen. Bovendien biedt de nieuwste generatie aandrijvingen veel intelligente functies. Modulaire accessoires zoals elektrische interfaces, geïntegreerde fail-safe units op batterijen en visuele systeemfeedback zijn ook beschikbaar.

Pneumatische aandrijving voor een betrouwbare werking

De pneumatische aandrijvingen zijn geschikt voor een breed scala aan omgevingen en garanderen een hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid dankzij hun fail-safe werking, robuust ontwerp en hoge functionaliteit, zoals korte cyclustijden en instelbare slagbegrenzing. Ze zijn een economische, functionele en betrouwbare oplossing, vooral voor installaties met een groot aantal automatische afsluiters

Monitoring door de dubbele sensor

Met de optionele LED-positieterugmelding kan de huidige positie van de vlinderklep centraal worden geregistreerd en op elk moment worden gecontroleerd - voor handmatig bediende en geautomatiseerde vlinderkleppen. De compacte dubbele sensor past zelfs in de meest krappe ruimtes en is beschermd
tegen het binnendringen van water en stof.

Informatie via de Data-Matrix-Code

De Data-Matrix-Code vereenvoudigt de opslag van alle technische informatie voor elke afzonderlijke afsluiter en maakt zo individuele traceerbaarheid mogelijk. De foutloze identificatie van elke vlinderklep 565 maakt installatie, onderhoud en reparatie eenvoudig.

Tags: Vlinderklep

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen