Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

Veer terugslagklep in combinatie met veiligheidsklep Series ECO 3F

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Stuur mij een offerteZet in favorieten

De aangegeven levertijden zijn de werkdagen of werkweken die de fabrikant opgeeft.

Indien de levertijd voor u kritisch is verzoeken wij u contact op te nemen zodat wij de levertijd voor u kunnen checken.

Klik op dit item om de artikelen te zien.
Toevoegen aan favorieten

Waarom Ebora:

 

 • Denkt met u mee
 • Duidelijke aanbiedingen
 • Flexibel en pro-actief
 • Kennis van zaken
 • Snelle levering
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Veel gestelde vragen

Artikelomschrijving

Veer terugslagklep in combinatie met veiligheidsklep Series ECO 3FDe ECO 3F geflensde terugstroombeveiligingen, die beschikken over een regelbare lagedrukzone, type BA EN1717, zijn gekeurd conform EN12729 en worden geproduceerd conform de strengste productnormen en conform de kwaliteitseisen van EN ISO 9001.

Ze bestaan uit 2 veerterugslagkleppen en een kamer tussen de veerterugslagkleppen met daarin een veiligheidsklep, die in geval van “backflow” het primaire netwerk isoleert van het gebruikersnetwerk.

De terugstroming kan worden veroorzaakt door:
 • overheveling (de ingangsdruk neemt af door scheuren in de leidingen stroomopwaarts, de watertoevoer wordt onderbroken, delen van de leiding gedeeltelijk leeglopen als gevolg van de gebeurtenissen stroomopwaarts)
 • toenemende tegendruk (de druk van het gebruikersnetwerk is hoger dan de druk in het primaire netwerk door overdruk veroorzaakt door bijvoorbeeld inkomend water dat uit een eigen waterput wordt gepompt).


Terugstroombeveiligingen zijn onmisbaar om te voorkomen dat verontreiniging van het distributienetwerk van het drinkwater via aangesloten gebruikerseenheden (bijvoorbeeld wasmachines, boilers, industriële installaties, ziekenhuizen, laboratoria, brandblusinstallaties) binnendringt.
Terugstroombeveiligers type BA zorgen bij terugstroming voor bescherming tegen het risico op vervuiling voor watersoorten tot categorie 4, volgens referentienorm EN1717.

Ze zijn niet geschikt voor water van categorie 5 (vloeistof die een gevaar voor de menselijke gezondheid vormt door de aanwezigheid van microbiologische of virale elementen); in dit geval dient een luchtspleetscheiding toegepast te worden Voor een correcte installatie is het noodzakelijk om een ??filter stroomopwaarts te plaatsen tov de terugstroombeveiliger, om problemen veroorzaakt door vuil en in het leidingwerk aanwezige restdelen, zoals afsluiting kleppen stroomopwaarts en stroomafwaarts ten opzichte van de terugstroombeveiliger.

Serie ECO3F terugstroombeveiliger, zelfs indien gemarkeerd als PN10 in overeenstemming met referentienorm EN12729, is vanwege zijn ontwerp en testeigenschappen geschikt voor installatie in brandbestrijdingsnetwerken met een bedrijfsdruk van 12 bar.

Accessoires
 • ECO3 TEST: controle-instrument Speciale versie
 • Voorgemonteerde eenheid

Documenten

Specificaties

Soort artikelTerugslagkleppen
GewichtNiet bekend gram
MerkBrandoni Valves
CategorieTerugslagkleppen
Artikelcode3366
VerpakkingStuk(s)

Stel een vraag over dit artikel

         

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen