Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

HELS RVS Universeel Compensator Grooved met trekstangen HLS LRY

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Stuur mij een offerteZet in favorieten

De aangegeven levertijden zijn de werkdagen of werkweken die de fabrikant opgeeft.

Indien de levertijd voor u kritisch is verzoeken wij u contact op te nemen zodat wij de levertijd voor u kunnen checken.

Klik op dit item om de artikelen te zien.
Toevoegen aan favorieten

Waarom Ebora:

 

  • Denkt met u mee
  • Duidelijke aanbiedingen
  • Flexibel en pro-actief
  • Kennis van zaken
  • Snelle levering
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

Balg: AISI 304
Groove: St 37.2 koolstofstaal of roestvaststaal
Verbindingstype: Grooved
Werkdruk @ bedrijfstemperatuur: PN40 @ -80 C tot +427 C(optioneel -80 C tot +1100 C)
Nominale diameters: DN 25 (1 ") - DN 1200 (48")

De laterale compensatoren worden ook wel Tied Universal of Tied Lateral Expansion Joints genoemd en worden gebruikt om laterale afbuiging en hoekrotatie te absorberen. Wanneer nauwgezette controle van de beweging niet nodig is of er geen schuifbelasting aanwezig is, kan een vastgemaakt universeel compensator of lateraal compensator worden gebruikt in plaats van scharnier of cardanisch compensatoren.

Universele compensator met trekstangen, ook wel gebonden compensator genoemd, wordt geïnstalleerd in leidingen waar later laterale of verticale dilatatie-bewegingen optreden die worden veroorzaakt door verschillende zones. Dit om het systeem veilig te houden. Dit type compensator is ontworpen om x- en y-bewegingen te absorberen, afhankelijk van de systeemvereisten.
Universeel  compensatoren met trekstangen bestaan uit dubbellaagse balgen, tussenbuis, flenzen en trekstangen. Het is in staat om verwoestende bewegingen te voorkomen met balgen en trekstangen aan beide zijden.

De meest voorkomende toepassing van de geknikte universele compensator is het Z-vormsysteem. In het Z-vormsysteem wordt de thermische groei van de horizontale secties opgevangen als laterale afbuiging door het product.

Bij dit type toepassing moet de compensator worden ontworpen om de hele offset te vullen, zodat de uitzetting als axiale beweging binnen de trekstangen wordt geabsorbeerd. Een belangrijk voordeel van dit type laterale expansieverbinding is dat het leidingsysteem niet in één vlak hoeft te liggen. De twee horizontale secties kunnen onder een hoek in het horizontale vlak liggen.

Het gebonden universele compensator is ontworpen om grote hoeveelheden laterale afbuiging te absorberen terwijl de drukstuwing wordt geabsorbeerd. De verbinding bestaat uit twee enkele balgelementen die zijn verbonden door een stuk buis dat centrale spoel wordt genoemd. De trekstangen worden vervolgens aan de uiteinden bevestigd en overspannen zowel de balg als de middelste spoel. Met dit type constructie kunnen de balgen de thermische groei van de leidingen tussen de trekstangbevestigingen absorberen, terwijl de drukkracht op het systeem wordt weggenomen. De drukkracht op het systeem wordt volledig opgevangen door de trekstangen.

De lengte van het middelste spoelstuk tussen de twee balgelementen in universele compensatoren is de belangrijkste factor bij het bepalen van de hoeveelheid laterale afbuiging die kan worden geabsorbeerd door de gebonden laterale compensator. Als vuistregel geldt: hoe langer de middenspoel, hoe meer laterale afbuiging of beweging kan worden opgevangen. Het gewicht van de middelste spoel kan aanzienlijk en kan worden ondersteund door nokken op de middelste spoel te plaatsen.

Kenmerken

 

  • Absorbeert grote hoeveelheden zijwaartse bewegingen in elke richting.
  • Elimineert drukbelastingen.
  • Absorbeert de thermische groei van de leidingen tussen de trekstangbevestigingen.
  • Verkrijgbaar in een enkel of universeel ontwerp.
  • Kan het eigen gewicht van de middenstuk ondersteunen.
  • Minimale geleiding vereist.
  • Elimineert hoofdankers.

 

Vereisten

 

  • Meer ruimte vereist voor universeel compensatoren met trekstangen.
  • Bij grote doorbuigingen kan de lengte van het laterale compensator groter zijn dan de beschikbare ruimte in het leidingsysteem.

Documenten

Specificaties

Mat. aansluitingRvs
Staal
BinnenbusNee
Max. druk40
Soort artikelCompensatoren
MerkHELS
CategorieCompensatoren
Tags HELS Appendages Compensatoren HLS-DBF
Artikelcode1979
VerpakkingStuk(s)

Veel gestelde vragen

Wat is Compensator in het Engels?

Een Compensator wordt in het Engels meestal expansion Joint genoemd

Wat is Compensator in het Duits?

Een Compensator wordt in het Duits meestal Kompensator genoemd

Wat is een compensator?

Een compensator of expansiestuk is een samenstel dat is ontworpen om onderdelen bij elkaar te houden terwijl het door temperatuur veroorzaakte uitzetting en samentrekking van materialen en trillingen veilig wordt geabsorbeerd, of om beweging toe te staan als gevolg van grondafzetting of seismische activiteit. Ze worden vaak aangetroffen tussen secties van gebouwen, bruggen, trottoirs, spoorlijnen, leidingsystemen, schepen en andere constructies.

Bouwvlakken, betonplaten en pijpleidingen zetten uit en krimpen in door verwarming en koeling door seizoensvariaties of door andere warmtebronnen.
Indien er in deze constructies geen compensatoren zouden worden ingebouwd zouden ze barsten of spanningen veroorzaaken.

Welke woorden worden vaak gerelateerd aan compensator?

compensator aansluiten, compensator bellow, compensator dn150, compensator dn100, compensator dn65, compensator dn80, compensator dn50, compensator dn250, compensator dn200, compensator flens, compensator function,compensator inox, compensator in piping, compensator joint, compensator leiding, compensator leidingwerk, compensator pomp, compensator piping, compensator ptfe, compensator p&id, compensator p&id symbol, compensator phantom forces, compensator rubber, compensator rvs, compensator stoomleiding, compensator types, compensator translate, compensator use, compensator wikipedia, compensator wiki

Andere vraag stellen

         

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen