Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

HELS RVS Axiaal Compensator geflensd met extern drukbelast 60-90-120-150mm HLS DBF

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Stuur mij een offerteZet in favorieten

De aangegeven levertijden zijn de werkdagen of werkweken die de fabrikant opgeeft.

Indien de levertijd voor u kritisch is verzoeken wij u contact op te nemen zodat wij de levertijd voor u kunnen checken.

Klik op dit item om de artikelen te zien.
Toevoegen aan favorieten

Waarom Ebora:

 

  • Denkt met u mee
  • Duidelijke aanbiedingen
  • Flexibel en pro-actief
  • Kennis van zaken
  • Snelle levering
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

Balg: AISI 304/321
Binnen- en buitenbuis: St37,2 koolstofstaal of roestvaststaal
Flens: St 37.2 koolstofstaal of roestvaststaal
Verbindingstype: roterende flenzen x vaste flens PN16
Werkdruk: 2 - 4 - 6 - 10 -16 - 25 - 40 - 64 bar
Bedrijfstemperatuur: -80 C tot +1100 C
Nominale diameters: DN 25 (1 ") - DN 1200 (48")


Kenmerken:

  • Absorbeert grote axiale bewegingen zonder kronkelen
  • Elimineert hoofdankers.
  • Minder compensatoren benodigd in lange lengten leiding
  • Minimale geleiding vereist voor extern drukbelaste compensatoren.
  • Zware constructie voor balgbescherming

 

Compensator extern drukbelast



Het stabiliserende effect van de externe druk verhoogt het vermogen van de balg om hoge axiale bewegingen te absorberen zonder kronkelen, waardoor de extern drukbelaste compensator de beste oplossing is voor toepassingen met zeer hoge axiale bewegingen.

Bij een extern drukbelaste compensator staat de druk aan de buitenkant van het balgelement in plaats van binnen, zoals bij een conventionele compensator. Bij de conventionele typen compensatoren met inwendig onder druk staande balg is het niet mogelijk om grote axiale bewegingen op te vangen vanwege het kronkelen dat samenhangt met de hogere balglengte.

De constructie bestaat uit een zware buitenbuis die de druk vasthoudt en dienst doet als omhulsel ter bescherming van de balg en tevens dienst doet als buisgeleider. De buitenste buis in een extern drukbelaste compensator bevat de volledige druk van het systeem en als de balg defect gaat, ontsnapt het medium niet radiaal naar buiten, waardoor het personeel dat in de buurt werkt wordt beschermd.

De binnenbuis van de extern drukbelaste compensator fungeert als voering en handhaaft de vloeistofstroom buiten de balg, zodat het stromende medium zich niet verzamelt in de windingen van de balg en dus het balgelement niet aantast als het stromende medium corrosief is. Afvoer- en ontluchtingsaansluitingen kunnen eenvoudig worden aangebracht om sediment of residu dat zich in de buitenmantel verzamelt bij het installeren van compensator te verwijderen.

De extern drukbelaste compensator is uiterst eenvoudig te isoleren en stoomtracering kan worden gebruikt om de temperatuur van het medium dat erdoor stroomt op temperatuur te houden. Een ander belangrijk voordeel van dit type compensator is dat bij een defecte anker de balg wordt samengedrukt en als schokdemper fungeert om de algehele systeemstabiliteit te behouden

De extern drukbelaste compensator zorgen voor een zeer lage turbulentie voor het stromende medium omdat het interne oppervlak van de pijpleiding zelf als voering voor deze compensator fungeert. Als de thermische uitzetting in extern drukbelaste compensator optreedt, wordt het balgelement uitgeschoven, waardoor de interne geleidingsringen dichterbij komen, waardoor de opening ertussen wordt verkleind en het medium door deze verbinding kan stromen alsof het er niet was.

De sediment afvoer en de ontluchtingsaansluiting kunnen in de buitenbuis worden aangebracht om alle sediment of residu dat zich kan verzamelen in de expansieverbinding af te voeren om een met vloeistof gevulde pijpleiding te verzekeren. De afvoeraansluiting is ook een ideale locatie voor een condenspot voor compensatoren die worden gebruikt in stoomtoepassingen.

Werking van een extern drukbelaste compensator


Vloeistof stroomt door de buitenbuis van de compensator. De vloeistof vult de buitenste buis en zet daarmee de balg van de compensator van buitenaf onder druk. De druk aan de buitenkant van de balg voorkomt dat lange balgen kunnen gaan kronkelen. De buitenste buis functioneert als een omhulsel om de balg te beschermen en begeleidt de beweging van de compensator in combinatie met de geleideringen.

Als de buis uitzet als gevolg van thermische uitzetting, wordt het balgelement uitgeschoven. De lasnaad aan elk uiteinde van de balg voorkomt lekkage uit het onder druk staande gebied. Het product biedt alle voordelen van een Slip-type compensator, maar is onderhoudsvrij doordat hij zonder pakkingen werkt.

En aangezien het volledig onderhoudsvrij is, kunnen deze compensatoren worden geïnstalleerd in gebieden waar de toegankelijkheid beperkt is. Omdat er geen glijdende delen zijn, is er ook geen smering of vervanging van pakkingen nodig. De enkele extern drukbelaste compensator bevindt zich normaal gesproken in de buurt van een anker aan het uiteinde van de lange leiding. Deze verbinding moet worden geïnstalleerd met het vaste uiteinde bij het anker.

De dubbele extern drukbelaste compensator, die in wezen een samenstel is van twee enkele expansie stukken die rug aan rug zijn gemonteerd en die zijn verbonden door een gemeenschappelijke behuizing, is geïnstalleerd in het midden van de lange leiding. Dit type dubbele balg is voorzien van een steunvoet die als tussenanker fungeert.


Kenmerken

  • Absorbeert axiale en laterale bewegingen terwijl de drukkracht behouden blijft.
  • Elimineert hoofdankers.
  • Minimale geleiding is vereist voor extern drukbelaste compensatoren.
  • De stroming is gestroomlijnd bij hoge snelheden dankzij de geïntegreerde buis van de extern drukbelaste compensator.

Documenten

Specificaties

Mat. aansluitingRvs
Staal
BinnenbusJa
Max. druk2
4
6
10
16
25
40
64
Soort artikelCompensatoren
MerkHELS
CategorieCompensatoren
Tags HELS Appendages Compensatoren HLS-DBF
Artikelcode1975
VerpakkingStuk(s)

Veel gestelde vragen

Wat is Compensator in het Engels?

Een Compensator wordt in het Engels meestal expansion Joint genoemd

Wat is Compensator in het Duits?

Een Compensator wordt in het Duits meestal Kompensator genoemd

Wat is een compensator?

Een compensator of expansiestuk is een samenstel dat is ontworpen om onderdelen bij elkaar te houden terwijl het door temperatuur veroorzaakte uitzetting en samentrekking van materialen en trillingen veilig wordt geabsorbeerd, of om beweging toe te staan als gevolg van grondafzetting of seismische activiteit. Ze worden vaak aangetroffen tussen secties van gebouwen, bruggen, trottoirs, spoorlijnen, leidingsystemen, schepen en andere constructies.

Bouwvlakken, betonplaten en pijpleidingen zetten uit en krimpen in door verwarming en koeling door seizoensvariaties of door andere warmtebronnen.
Indien er in deze constructies geen compensatoren zouden worden ingebouwd zouden ze barsten of spanningen veroorzaaken.

Welke woorden worden vaak gerelateerd aan compensator?

compensator aansluiten, compensator bellow, compensator dn150, compensator dn100, compensator dn65, compensator dn80, compensator dn50, compensator dn250, compensator dn200, compensator flens, compensator function,compensator inox, compensator in piping, compensator joint, compensator leiding, compensator leidingwerk, compensator pomp, compensator piping, compensator ptfe, compensator p&id, compensator p&id symbol, compensator phantom forces, compensator rubber, compensator rvs, compensator stoomleiding, compensator types, compensator translate, compensator use, compensator wikipedia, compensator wiki

Andere vraag stellen

         

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen