Inloggen
Offertelijst
Neem contact op +31(0)26 370 6830

Kijkglas Mica plaat

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Stuur mij een offerteZet in favorieten

De aangegeven levertijden zijn de werkdagen of werkweken die de fabrikant opgeeft.

Indien de levertijd voor u kritisch is verzoeken wij u contact op te nemen zodat wij de levertijd voor u kunnen checken.

Klik op dit item om de artikelen te zien.
Toevoegen aan favorieten

Waarom Ebora:

 

  • Denkt met u mee
  • Duidelijke aanbiedingen
  • Flexibel en pro-actief
  • Kennis van zaken
  • Snelle levering
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen
  • Blogs

Barcode

Artikelomschrijving

Kijkglas Mica plaatOnze ronde mica plaatjes zijn gemaakt van Muscovite natuurlijke mica (heldere kwaliteit) en hebben vrijwel geen invloed op de zichtbaarheid van uw transparante kijkglazen. Bovendien verhogen mica plaatjes de temperatuurbestendigheid en levensduur van uw borosilicaat kijkglazen.

Bescherming tegen corrosie en warmte
Om de invloed van agressieve media en hoge temperaturen aan de glazen schijf te minimaliseren, kunnen alle glazen met een glad oppervlak voorzien worden van een mica schijf. Dit elimineert bijna volledig glasoppervlakte erosie.

Oppervlakte erosie mm/month zonder mica plaat


 

Wij leveren alleen hoge kwaliteit Muscovite natuurlijk mica voor gebruik in kijkglazen voor stoom- en condensaat systemen.


 

Mica is een helder, transparant mineraal dat bestand is tegen temperaturen van een constante temperatuur van 550 ° C en een smeltpunt van ongeveer 1200 ° C Bovendien is mica vrijwel tegen alle media bestand, zoals basen, zuren of logen.


 

Mica plaatjes beschermen het kijkglas tegen hoge drukken, temperaturen en de bijbehorende erosie van het oppervlak (zie de erosie grafiek) en zal dus de levensduur van het kijkglas verhogen.


 

Onze mica schijven zijn gemaakt van natuurlijke mica Moskoviet (duidelijke kwaliteit) en hebben vrijwel geen effect op de weergave van uw productieproces. 


 

Glas in een kijkglas is ook aan slijtage onderhevig


 

Slijtage bij borosilicaatglas

Velen weten dat glas slijt. Maar hoeveel eigenlijk en wanneer moet het glas in een kijkglas worden vervangen?

Hieronder het antwoord op die vraag:

We gaan even uit van het meest toegepaste geharde borosilicaatglas. In de diagram is uiteengezet hoeveel millimeter per maand dit glas aan de medium zijde slijt bij een bepaalde temperatuur en pH-waarde. Zo zal een kijkglas dat is voorzien van borosilicaatglas en wordt gebruikt in een toepassing waarbij het medium 170°C is en een pH-waarde van 10 heeft per maand 0,2 mm slijten. Dat lijkt niet veel, maar dat is over een jaar 2,4 mm. Bij 200°C is dit per jaar al 8,4 mm. Zorgwekkend veel dus!

Over het algemeen mag worden gezegd dat glas bij een pH-waarde boven 7 (basisch) sneller wordt aangetast. Glas kan dus slecht tegen logen maar is beter resistent tegen zuren.

In grote lijnen adviseren wij bij Ebora in overleg met de fabrikant om kijkglazen die onder extreme omstandigheden worden toegepast elke 6 maanden te vervangen. Onder normale omstandigheden is een glas na twee jaar dienst te hebben gedaan ook aan vervanging toe. 


 

Hoe kunt u de levensduur verlengen?

Uiteraard kunt u weinig veranderen aan het proces en het medium. Hoe kunnen we dan de levensduur van een glas verlengen zodat vervanging minder vaak nodig is?

In veel gevallen kan dit door het toepassen van Mica of glimmer. Voor stoom en corrosieve media adviseren wij een mica schijf om het glas te beschermen!


 

Dit is een mineraal dat in vulkanisch gesteente voorkomt. Het heeft een extreme hoog temperatuurweerstand en is zeer slijtvast. 
Slechts een heel dun plaatje Mica van een paar tiende millimeter met dezelfde omtrek als het borosilicaatglas kan de levensduur tot soms wel drie keer verlengen.

Kostentechnisch zeker het overwegen waard!


 

Tip: bestel uw reserveglas bij de aanschaf van het kijkglas

U bespaart order- en transportkosten voor een enkel reserveglas wanneer u deze bestelt bij de aanschaf van het kijkglas. U kunt het glas in de verpakking op schap leggen totdat u het nodig heeft. Dit voorkomt ook eventuele onvoorziene levertijden en problemen met de planning van het onderhoud.


Documenten

Specificaties

Soort artikelKijk en Peilglazen
MerkACI
CategorieKijkglazen
Tags Kijkglas Mica plaat
Artikelcode1695
VerpakkingStuk(s)

Stel een vraag over dit artikel

         

Neem contact op!

+31(0)26 370 6830

Vraag een account aan!

info@ebora.nl

Neem contact op!

info@ebora.nl

Vraag een account aan!

+31(0)26 370 6830

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen