Filters


Foto-tabel  Lijst Foto-tabel  Lijst 

Y-filter

Wanneer deeltjes in de installatie komen, zorgt dit voor problemen. Deeltjes die door de leiding stromen zullen het product vervuilen. Hierdoor kan een klep in een bepaalde stand vast komen te zitten. Het is dus het geen overbodige investering en erg goed om een Y-filter te plaatsen. Dit is een vrij kost-effectieve manier om uw hoogwaardige, vaak duurdere toestellen in de installatie te beschermen.

In de appendage wereld is het Y-filter het meest voorkomende filter. Dit filter dankt zijn naam aan de “Y”-vorm van de behuizing. Bij water- en vooral stoominstallaties is dit type standaard. Het filter wordt vooral geplaatst om hoogwaardigere onderdelen te beschermen. Een Y-filter kan zowel in horizontale als verticale leidingen worden toegepast. Bij een Y-filter dient met te letten op de stroomrichting door het filter welke vaak wordt aangegeven met een pijl op het filterhuis.

Type filters

Er bestaan twee soorten zeven bij de filters:

  • Geperforeerde zeef
  • De geperforeerde zeef is een plaat waarin ronde gaatjes zijn geperforeerd. Vervolgens is de plaat tot een cilinder gerold en aan de uiteindes samen gelast tot een filter.
  • Mesh zeef
  • Een mesh zeef is een raster van roestvaststalen draden die door weving een zeef vormen. Hierdoor is een mesh zeef vaak een fijner filter dan een geperforeerd zeeffilter.

Y-filter types zeven

Aanbod filters

Bij Ebora heeft u de keuze uit verschillende Y-filters en vuilvangers in messing, RVS, gietstaal, gietijzer, brons en PVC voor de meest gangbare applicaties.

Filters worden vaak in combinatie met kijkglazen en regelafsluiters toegepast.